مشاورین املاکمجوز مشاور املاک و مراحل دریافت آن

مجوز مشاور املاک و مراحل دریافت آن

سئوال اولیه برای هر شروع کننده در این پیشه: “چگونه مجوز مشاور املاک بگیریم؟” می‌باشد. خرید و فروش املاک همیشه برای سرمایه گذاران دارای جذابیت بالایی بوده است. جدا از سرمایه گذاران افراد برای داشتن سرپناهی با کیفیت اقدام به خرید یا معاوضه خانه می کنند. به همین دلیل است که راه اندازی مشاور املاک هنوز هم طرفدارانی دارد و جزو یکی از شغل های جذاب و گاها پرسود است. برای دریافت مجوز مشاور املاک باید مراحلی را طی کرد و بر اساس داشتن شرایطی آژانس املاک راه اندازی کرد.

گام‌های دریافت مجوز مشاور املاک

گام اول در دریافت مجوز املاک، انتخاب محل

برای راه اندازی هر کسب و کاری، داشتن مکان مناسب برای شروع فعالیت بسیار مهم است. مشاور املاک نیز چنین شرایطی دارد. برای انتخاب محل برای راه اندازی آژانس املاک باید شرایط زیر را در نظر گرفت:

  • محلی که برای راه اندازی آژانس املاک انتخاب می شود باید حداقل ۱۲ متر مربع باشد.
  • مالک یا عوامل مشاور املاک به منطقه و اطراف آن آشنایی کامل داشته باشند.
  • محل منتخب به خیابان اصلی دسترسی داشته باشد و در معرض دید رهگذران باشد.
  • دکوراسیون آن تقریبا باید دفتری باشد و صندلی های مناسبی برای نشستن مراجعه کنندگان تهیه شود.
  • حدالامکان دارای اتاقی مجزا برای امضای قرارداد ها و بایگانی اسناد و مدارک داشته باشد.
  • قبل از انتخاب محل وضعیت بازار مسکن و اجاره بها در آن منطقه مورد بررسی قرار گیرد.
  • جایی را برای راه اندازی دفتر مشاور املاک انتخاب کنید که تعداد کمی مشاور املاک در نزدیکی آن وجود داشته باشد.

گام دوم در دریافت مجوز املاک، پیش‌نیازها

گام دوم برای دریافت مجوز مشاور املاک مراجعه به اتحادیه مشاورین املاک برای اخذ مجوز مشاور املاک است.

مدرک تحصیلی مشاور املاک

از جمله شرایطی که متقاضی دریافت مجوز باید داشته باشد حداقل مدرک دیپلم برای دریافت پروانه تخصصی، شرکت در دوره آموزشی و گذراندن دوره کارآموزی است.

دریافت مجوز مشاور املاک
دریافت مجوز مشاور املاک

گام سوم، ثبت درخواست کتبی مجوز

گام سوم دارای چند مرحله است که متقاضی دریافت مجوز مشاور املاک باید آنها را انجام دهد. این مراحل برای دریافت مجوز مشاور املاک شامل موارد زیر است:

  • متقاضی باید درخواست کتبی مجوز مشاور املاک را نگارش و به اتحادیه مشاوران املاک ارائه دهد.
  • درخواست متقاضی باید در سایت اتحادیه مشاوران املاک ثبت شود.
  • هیات مدیره اتحادیه درخواست متقاضی را بررسی و به او پاسخ کتبی می دهد.
  • در صورت موافقت هیات مدیره با درخواست متقاضی مجوز مشاور املاک مراحل بعدی که شامل موارد زیر می باشد آغاز خواهد شد.
  • متقاضی دریافت مجوز مشاور املاک باید اجاره نامه محل یا سند مالکیت آن را به اتحادیه ارائه دهد.
  • متقاضی باید کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت سربازی را ارائه دهد.
  • همچنین ارائه مدارک شناسایی همچون اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه، کارت ملی، تاییدیه کد پستی، کپی مدرک تحصیلی و یک سری عکس پرسنلی لازم است.
  • متقاضی باید هزینه دریافت مجوز مشاور املاک را براساس فیش های دریافتی از اتحادیه مشاوران املاک پرداخت نماید.

گام چهارم، عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه

به دلیل اینکه کار مشاور املاک دارای حساسیت بیشتری نسبت به برخی دیگر از مشاغل است باید مرجع دیگری غیر از اتحادیه نیز در ارتباط با صدور پروانه نظر دهند. یکی از این مراجع نیروی انتظامی است که واحدهای زیر مجموعه آن اقدام به صدور گواهی عدم اعتیاد و گواهی عدم سوء پیشینه برای متقاضی می نمایند.

گام پنجم، امور مالیاتی

همزمان با صدور مجوز مشاور املاک پرونده ای نیز در اداره امور مالیاتی تشکیل می شود و بر اساس آن صاحب پروانه باید مبلغی را به عنوان مالیات پرداخت کند. پروانه کسب با امضای رئیس اتحادیه صادر و متقاضی می تواند فعالیت صنفی خود را آغاز کند.

حداقل تجهیزات مورد نیاز

بسیاری از مردم حتی برای یکبار هم سری به مشاور املاک زده اند. در مشاور املاک که در میان عام به بنگاه شناخته می شود کار خرید و فروش املاک و همچنین اجاره آنها انجام می شود. در واقع شغل مشاور املاک یک کار تخصصی و حرفه ای است و افرادی که دارای تخصص بیشتر هستند موفقیت بیشتری نیز در این صنف به دست می آورند.

برخی از افراد ساده به شغل مشاور املاک می نگرند و تصور می کنند صرف داشتن یک میز و صندلی و یک سماور برای پذیرایی برای شروع این شغل کافی است. اما باید گفت که یک مشاور املاک موفق باید محلی دفتر مانند و مجهز تهیه و راه اندازی کند. به عنوان مثال برای راه اندازی مشاور املاک تجهیزات زیر لازم است.

  • تهیه میز و صندلی مناسب برای مدیر و پرسنل لازم است.
  • مبل یا صندلی با کیفیت و وسایل پذیرایی برای مشتریان باید وجود داشته باشد.
  • داشتن سیستم کامپیوتری و سامانه فایلینگ برای ثبت فایل های مرتبط با مشاور املاک
  • لوازم التحریر و خط تلفن نیز از دیگر مواردی است که باید در مشاور املاکی باید وجود داشته باشد.

چگونه در مشاور املاک حرفه ای باشیم؟

یک مدیر خوب و حرفه ای در مشاور املاک بعد از اخذ مجوز مشاور املاک باید برنامه ای متفاوت از سایر رقبا برای معرفی آژانس خود داشته باشد. برای جذب مشتری باید ایده های نو و کاربردی بکار برد. یک مدیر با برنامه برای نگهداری های مشتری های قدیمی و جذب مشتری جدید باید صادق باشد و از دورویی و دروغ گفتن پرهیز کند.

مهمترین سرمایه یک مشاور املاک اعتماد مشتری است. با توجه به اینکه اعتماد کردن به یکدیگر در جامعه کاهش پیدا کرده است یک مشاور املاک با جلب اعتماد روز به روز به مشتریان خود می افزاید.

کسی که مجوز مشاور املاک دریافت می کند باید شرایط اتحادیه را بپذیرد و بر اساس قوانین فعالیت خود را ادامه دهد. هرگونه تخلف صنفی به اعتبار مشاور املاکی ضربه می زند و از مشتریان آن کاسته می شود.

شناخت منطقه، خیابانها و مکان‌های مهم

یکی دیگر از مواردی که به صاحبان این شغل کمک می کند داشتن اطلاعات زیاد در مورد املاک منطقه محل کار و بروز نگه داشتن آن است. یک مشاور املاکی حرفه ای نباید برای اینکه سود زیادی به جیب بزند حقی از یک طرف معامله ضایع کند و به طرف مقابل بیفزاید. این کار هم بی اعتمادی را زیاد می کند و هم از لحاظ شرعی و قانونی نیز پسندیده نیست.

اگر می خواهید بروز باشید و اطلاعات درستی داشته باشید به صورت منظم مطالب مرتبط با مشاوران املاک را مطالعه کنید. و همچنین فیلم های آموزشی مختص به این حوزه را فراموش نکنید.

دریافت مجوز مشاور املاک
دریافت مجوز مشاور املاک

بعد از دریافت مجوز مشاور املاک باید چکار کرد؟

گاها برخی افراد فکر می کنند بعد از اینکه مجوز مشاور املاک را دریافت کردند دیگر کار تمام است و فعالیت خود را آغاز می کنند. اما همانطور که در طول متن تا اینجا گفته شد نکات مهمی است که باید برای موفقیت در این شغل انجام شود.

فردی که مجوز مشاور املاک اخذ می کند باید این شغل را به عنوان شغل اول خود قرار دهد. موفقیت در هر شغلی به ویژه این شغل نیازمند گذاشتن وقت کافی است. فردی که این شغل را انتخاب می کند باید از دل و جان برای پیشرفت کار خود وقت بگذارد.

استفاده از وبسایت پست ملک برای سازماندهی فایل های املاک به عنوان نرم‌افزار املاک، یکی دیگر از نکات مهم پس از دریافت مجوز می‌باشد.

اگر شغل دیگری به عنوان کسب درآمد و شغل اول دارید و میخواهید مشاور املاکی شغل دوم شما باشد این کار را نکنید چون با سپردن این شغل به افراد دیگر نمی توانید نتیجه لازم را دریافت کنید. اکثر افرادی که این شغل را انتخاب می کنند قبلا در خرید و فروش املاک در سایر مشاورین املاک فعالیت داشته اند و امروز به این نتیجه رسیده اند که می توانند خود در این عرصه به صورت مستقیم فعالیت کنند.

مشاور املاکی باید شنونده خوبی باشد

بعضا در مشاورین املاک این موضوع به وضوح مشهود است که مشاور املاکی در حال بحث کردن با مشتری است که این کار مناسبی نیست. یک مشاور املاکی خوب باید شنونده خوبی باشد نه اینکه دنبال بحث کردن باشد. در واقع مشاور املاکی باید خوب به حرف مشتری گوش دهد و از قطع کردن سخنان مشتری پرهیز کند. یک مشاور دلسوز بعد از اینکه خوب به حرف مشتری گوش داد می تواند بحث کند و صحبت کردن در مورد موضوع را شروع کند.

مطالعه کلیه نکات کلیدی در خرید و فروش املاک یکی دیگر از مراحل مهم در پیشه مشاور املاک است.

مشاور املاکی باید در سعی کند یک معامله منصفانه را جوش دهد. طوری با طرفین معامله بحث کنند که هر کدام از خواسته های غیرمعقول خود کوتاه بیایند و به یک نظر منطقی و کارشناسی برسند.

پیدا کردن ملک برای مشتری

برخی اوقات مشاورین املاک تعدادی ملک در اختیار دارند که برای آن مشتری پیدا می کنند. این افراد به هر شیوه ای سعی می کنند ملکی که در اختیار دارند را به مشتری قالب کنند تا سود بیشتری به جیب بزنند. اما یک مشاور املاکی خوب و کاربلد برای مشتری ملک پیدا می کند. همانطور که به آن اشاره شد مشاور املاکی باید به حرف های مشتری خوب گوش دهد و بفهمد که مشتری چه ملکی را برای خرید یا اجاره می خواهد و بگردد چنین ملکی را پیدا کند.

مشاور املاکی بعد از دریافت مجوز مشاور املاک تعهدی اخلاقی و تعهدی قانونی نسبت به شغل خود دارد و نباید به هیچ گونه این تعهد ها را خدشه دار کند. در صورتی که در چنین مسیری گام بردارد کسب و کار او با مشکل مواجه خواهد شد.

ترفندهای اشتباه

تعدادی از مشاورین املاک ترفندهایی برای اینکه ملک خود را به مشتری قالب کنند دارند و از آن جملات کلیشه ای استفاده می کنند. اگر شما می خواهید حرفه ای کار کنید این موارد را فراموش کنید و صادقانه کار خود را ادامه دهید. به عنوان مثال از چنین جملاتی استفاده می کنند: ” اگر این خانه را نخری از دستت رفته”، ” ملک مال فردی است که شدیدا به پول احتیاج دارد”، ” از چند روز دیگه قیمت ها افزایش پیدا می کند”، “این ملک درجه یک را می توانید زیر قیمت بخرید”.

درست است درآمد مشاورین املاک از گرفتن پورسانت بر اساس تعرفه ای است که قبلا تعیین شده است. اما نباید مشاورین املاک برای انجام معامله دست به هرکاری بزنند. هم فروشنده و هم خریدار باید با رضایت کامل اقدام به معامله کنند و وظیفه مشاور املاکی نیز راهنمایی صحیح و درست طرفین معامله است.

عمده فعالیت های مشاوران املاک

افراد با اخذ مجوز مشاور املاک اجازه پیدا می کنند که فعالیت هایی را به صورت قانونی انجام دهند. مشاورین املاک در طول روز کاری معمولا کارهای زیر را انجام می دهند.

  • مشاور املاک در قیمت گذاری ملک با فروشنده همکاری می کند و شاخص های لازم را برای قیمت گذاری در اختیار فروشنده قرار می دهد.
  • ارائه مشاوره صحیح به مالکان برای رفع نواقص و عیب های احتمالی ملک قبل از فروش.
  • مذاکره بر سر شرایط قرارداد.
  • یادداشت مختصات و مشخصات ملک برای ارائه به مشتریان و بازاریابی برای پیدا کردن مشتری.
  • گرفت عکس های واضح از ملک برای استفاده در سایت و ابزارهای تبلیغاتی.
  • گرفتن تاییدیه خریدار به فروشنده.
  • تشکیل یک جلسه با حضور خریدار و فروشنده ملک در محل مشاور املاک.
  • تنظیم پیش قرارداد و در اختیار فروشنده و خریدار قرار دادن.
  • تنظیم قرارداد نهایی در سه نسخه با امضای طرفین، شاهدان و مشاور املاکی.
  • گرفتن مبلغ مورد معامله و انتقال آن به فروشنده.
  • تحویل دادن ملک به خریدار.

برنامه‌های روزانه

مدیر آژانس املاک باید بعد از دریافت مجوز مشاور املاک کارهایی را به صورت روزانه انجام دهد و برنامه ریزی هایی برای خود داشته باشد. از جمله این موارد اطلاع از تغییرات احتمالی قوانین، بروزرسانی وب سایت، پاسخ به سوالات و تماس هایی مشتریان، فعالیت در شبکه های اجتماعی و … است.

بر خلاف آن چیزی که برخی ها تصور می کنند مشاور املاکی کار ساده است باید گفت در صورتی که به اندازه کافی مشتری داشته باشید باید در طول روز مشغول فعالیت باشید.

مدیر آژانس املاک باید املاکی که پیشنهاد می شود را به صورت کامل بررسی کند. همچنین لیستی از املاکی که به فروش می رسد یا اجاره داده می شود تهیه کند و در مقابل نیز لیستی از خریداران یا مستاجران مراجعه کننده داشته باشد. با این کار به راحتی می تواند مشتریان آژانس را پیگیری و معاملات را به همدیگر وصل کند.

دیدگاه خود را ثبت کنید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید